Ο αγωνας

Γιατί το Epic Rides αποτελεί έναν καθαρόαιμο αγώνα δρόμου; Γιατί το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται μόνο από τις δυνάμεις και τις ικανότητες του αγωνιζόμενου.

Το Epic Rides είναι ένας καθαρόαιμος αγώνας δρόμου, όπου ο καθένας έχει ισόνομα δικαιώματα στη νίκη. Μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

Χωρίς Υποστήριξη

Είναι ο μοναδικός στο είδος του αγώνας, όπου δεν επιτρέπεται καμία εξωτερική βοήθεια. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας ό,τι σας χρειάζεστε ή να τα αγοράσετε καθοδόν.

Ο κανονισμός «χωρίς υποστήριξη», δεν περιορίζεται στο γεγονός ότι πρέπει να έχετε μαζί σας ή να αγοράζετε ό,τι χρειάζεστε.

Ακόμα και αν η διαδρομή περνάει μέσα από την πόλη σας, δεν θα μπορείτε να ξεκουραστείτε στο σπίτι σας. Γιατί; Επειδή θεωρείται υποστήριξη.

Για τον ίδιο λόγο, δεν επιτρέπεται να παραλάβετε τρόφιμα ή οποιαδήποτε μορφή βοήθειας από κάποιο φίλο σας. Γιατί όχι; Γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι υπάρχει ανόμοια μεταχείριση προς έναν αγωνιζόμενο, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Οπότε και τα παραπάνω περιλαμβάνονται στον κανονισμό «χωρίς υποστήριξη».

Χωρίς Γκρουπάρισμα

Ο πιο δίκαιος τρόπος να κερδίσετε αυτόν τον αγώνα, είναι μόνο με τις δικές σας δυνάμεις. Οπότε ο καθένας εκκινεί και τερματίζει μόνος του. Εξαίρεση αποτελούν τα ζευγάρια.

Είναι κοινή τακτική στους αγώνες αλλά και σε πολλά μπρεβέ, να δημιουργείται ένα μεγάλο γκρουπ (πελοτόν), όπου μέσα εκεί «κρύβονται» οι αθλητές, κρατώντας έτσι δυνάμεις για το τελικό σπριντ.

Στο Epic Rides, δεν υπάρχει πελοτόν, άρα δεν υπάρχει και «κρύψιμο». Ο καθένας ταξιδεύει μόνος, με τις δικές του δυνάμεις και έτσι τερματίζει. Και από τη στιγμή που ισχύει για όλους, είναι μια δίκαιη τακτική.

Χωρίς Διαδρομή

Επιλέγετε εσείς τη διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε, αρκεί να περάσετε από τα συγκεκριμένα σημεία ελέγχου. Επιλέξτε σωστά, για να μπορείτε να τερματίσετε πρώτος!

Αυτό είναι και το ριζοσπαστικό στοιχείο αυτής της εκδήλωσης. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές διαδρομές στις κατηγορίες 200 και 300 χλμ, και καλείστε να επιλέξετε την βέλτιστη για εσάς διαδρομή.

Το αν θα έχει περισσότερα χιλιόμετρα ή περισσότερα υψομετρικά, είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσετε μελετώντας τον χάρτη, πριν την ημέρα του αγώνα. Καλό επίσης είναι να έχετε μια εναλλακτική παράκαμψη στο μυαλό σας, ένα σχέδιο Β, σε περίπτωση που σας χρειαστεί.

Η μόνη υποχρέωση που έχετε είναι να περάσετε από τα υποχρεωτικά σημεία ελέγχου, πριν το κλείσιμο τους και να σφραγίσετε την κάρτα σας.

GPS tracking

Για λόγους ασφάλειας αλλά και πληροφόρησης, το γεωγραφικό στίγμα κάθε αγωνιζόμενου θα καταγράφεται στο ψηφιακό χάρτη του επιλεγμένου αγώνα. Έτσι θα μπορούν οι αγωνιζόμενοι να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται οι ανταγωνιστές τους.

Σε κάθε κατηγορία (εκτός του Greyhound 120, όπως αναφέρουμε παραπάνω) θα υπάρχει ένας χάρτης, όπου θα εμφανίζονται οι θέσεις (σε real time) των αγωνιζόμενων.

Κάθε κουκίδα στο χάρτη, θα αντιστοιχεί σε ένα μοναδικό  γεωγραφικό στίγμα, που θα αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής σας και το όνομα σας.

Η υπηρεσία αυτή θα ενεργοποιείται λίγο πριν την εκκίνηση της εκάστοτε διαδρομής και θα απενεργοποιείται μετά το κλείσιμο της.

Το στίγμα σας θα ανανεώνετε σχεδόν στιγμιαία, οπότε θα υπάρχει δυνατότητα για εσάς και τους οικείους σας, να παρακολουθείτε την πρόοδο σας.

Ζευγάρια

Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται το γκρουπάρισμα, είναι όταν συμμετέχετε σαν ζευγάρι

Υπάρχει η περίπτωση κάποιος να συμμετέχει με έναν φίλο του και μαζί να μοιράζονται τον ίδιο αριθμό συμμετοχής, π.χ. το νούμερο 115. Σε αυτήν την περίπτωση, θα συμμετέχουν με τα νούμερα 115Α και 115Β.

Τα ζευγάρια – τα οποία θα ανήκουν σε ξεχωριστή κατηγορία – θα μπορούν να μοιράζονται προμήθειες και να γκρουπάρονται μεταξύ τους, ώστε να αποταμιεύουν δυνάμεις.

Στο τέλος της ημέρας, ο πιο δυνατός αθλητής, αυτός με την καλύτερη τακτική, την καλύτερη οργάνωση, την μεγαλύτερη «δίψα», θα κερδίσει τον αγώνα.