Η εκδήλωση

Γιατί το Epic Rides αποτελεί μια “καθαρόαιμη” ποδηλατική εκδήλωση; Γιατί το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται μόνο από τις δυνάμεις και τις ικανότητες του αγωνιζόμενου.

Το Epic Rides είναι μια ποδηλατική εκδήλωση, όπου ο καθένας έχει ισόνομα δικαιώματα στη νίκη. Μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

Χωρίς Υποστήριξη

Είναι η μοναδική στο είδος της ποδηλατική εκδήλωση, όπου δεν επιτρέπεται καμία εξωτερική βοήθεια. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας ό,τι σας χρειάζεστε ή να τα αγοράσετε καθοδόν.

Ο κανονισμός «χωρίς υποστήριξη», δεν περιορίζεται στο γεγονός ότι πρέπει να έχετε μαζί σας ή να αγοράζετε ό,τι χρειάζεστε.

Ακόμα και αν η διαδρομή περνάει μέσα από την πόλη σας, δεν θα μπορείτε να ξεκουραστείτε στο σπίτι σας. Γιατί; Επειδή θεωρείται υποστήριξη.

Για τον ίδιο λόγο, δεν επιτρέπεται να παραλάβετε τρόφιμα ή οποιαδήποτε μορφή βοήθειας από κάποιο φίλο σας. Γιατί όχι; Γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι υπάρχει ανόμοια μεταχείριση προς έναν αγωνιζόμενο, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Οπότε και τα παραπάνω περιλαμβάνονται στον κανονισμό «χωρίς υποστήριξη».

Χωρίς Γκρουπάρισμα

Ο πιο δίκαιος τρόπος να τερματίσετε πρώτος/πρώτη, είναι μόνο με τις δικές σας δυνάμεις. Οπότε ο καθένας εκκινεί και τερματίζει μόνος του. Εξαίρεση → Ζευγάρια & Ομάδες.

Είναι κοινή τακτική σε πολλά μπρεβέ, να δημιουργούνται πολλά γκρουπ, όπου ο καθένας προσπαθεί να διατηρήσει τις δυνάμεις του.

Στο Epic Rides, δεν υπάρχει γκρουπάρισμα, άρα δεν υπάρχει και «κρύψιμο». Ο καθένας ταξιδεύει μόνος, με τις δικές του δυνάμεις και έτσι τερματίζει.

Χωρίς συγκεκριμένη Διαδρομή

Επιλέγετε εσείς τη διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε, αρκεί να περάσετε από τα συγκεκριμένα σημεία ελέγχου. Επιλέξτε σωστά, για να μπορείτε να τερματίσετε πρώτος!

Αυτό είναι και το ριζοσπαστικό στοιχείο αυτής της εκδήλωσης. Υπάρχουν αρκετά εναλλακτικά δρομολόγια στις διαδρομές, και καλείστε να επιλέξετε αυτό που θεωρείτε καλύτερο.

Το αν θα έχει περισσότερα χιλιόμετρα ή περισσότερα υψομετρικά, είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσετε μελετώντας τον χάρτη, αρκετές μέρες πριν την εκδήλωση. Καλό επίσης είναι να έχετε μια εναλλακτική παράκαμψη στο μυαλό σας, ένα σχέδιο Β, σε περίπτωση που σας χρειαστεί.

Η μόνη υποχρέωση που έχετε είναι να περάσετε από τα υποχρεωτικά σημεία ελέγχου, πριν το κλείσιμο τους και να σφραγίσετε την κάρτα σας.

GPS tracking

Για λόγους ασφάλειας αλλά και πληροφόρησης, το γεωγραφικό στίγμα κάθε αγωνιζόμενου θα καταγράφεται στο ψηφιακό χάρτη του επιλεγμένου αγώνα. Έτσι θα μπορούν οι αγωνιζόμενοι να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται οι ανταγωνιστές τους.

Σε κάθε διαδρομή (εκτός του Greyhound 120 ) θα υπάρχει ένας χάρτης, όπου θα εμφανίζονται οι θέσεις (σε real time) των αγωνιζόμενων.

Κάθε κουκίδα στο χάρτη, θα αντιστοιχεί σε ένα μοναδικό  γεωγραφικό στίγμα, που θα αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής σας και το όνομα σας.

Η υπηρεσία αυτή θα ενεργοποιείται λίγο πριν την εκκίνηση της εκάστοτε διαδρομής και θα απενεργοποιείται μετά το κλείσιμο της.

Το στίγμα σας θα ανανεώνετε σχεδόν στιγμιαία, οπότε θα υπάρχει δυνατότητα για εσάς και τους οικείους σας, να παρακολουθείτε την πρόοδο σας.

Ζευγάρια & Ομάδες

Οι 2 εξαιρέσεις όπου επιτρέπεται το γκρουπάρισμα. Στο Ζευγάρι συμμετέχουν 2 άτομα, στην Ομάδα έως και 5 άτομα.

Υπάρχει η περίπτωση κάποιος να συμμετέχει με έναν φίλο του και μαζί να μοιράζονται τον ίδιο αριθμό συμμετοχής, π.χ. το νούμερο 115. Σε αυτήν την περίπτωση, θα συμμετέχουν με τα νούμερα 115Α και 115Β, σαν ζευγάρι.

Σε αντίστοιχη περίπτωση, μια ομάδα φίλων, θα μπορεί να μοιράζεται τον ίδιο αριθμό συμμετοχής π.χ. νούμερο 224. Αν είναι 3 φίλοι θα συμμετέχουν με τα νούμερα 224Α, 224Β και 224C σαν ομάδα.

Και στις 2 περιπτώσεις, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να μοιράζονται προμήθειες και να γκρουπάρονται μεταξύ τους. Στον τερματισμό θα πάρουν όλοι (είτε Ζευγάρι είτε Ομάδα) τον ίδιο χρόνο τερματισμού.

Στο τέλος της ημέρας, ο πιο δυνατός, αυτός με την καλύτερη τακτική, την καλύτερη οργάνωση, την μεγαλύτερη «δίψα», θα τερματίσει πρώτος.